21/10/2012

Matmagasinet NORD - Endelig tilbake!Frukt og grønnsaker blir best når de må lide, sier svenske Richard Juhlin, mannen med verdens beste nese. Klimaet skal være kjølig, men ikke kjøligere enn at frukten blir moden. Da kommer det masse smak fra selve voksestedet, «terroiret». Et eple vil smake veldig forskjellig om treet vokser i Skåne, enn for eksempel i Hardanger. Et lam smaker ikke det samme hvis det beiter i fjellet som på en øy i havgapet. Jordsmonn, temperatur, nedbør og klima er nøkkelen.
Det er dette NORD handler om. De nordiske råvarene. Vårt nordiske kjøkken. Vi vil bevare det beste fra det gamle og eksperimentere i det nye. Vi vil lære deg teknikkene, ta deg med på matreiser, møte produsentene, (hobby)kokkene og spisestedene. Vi byr samtidig på noen av nordens beste fotografer, journalister og spaltister innen mat og drikke.
Nord ble lansert første gang i 2007 og fikk hedersbetegnelsen «Årets matformidler» i 2008. Etter tre år i dvale går vi for gull igjen! Vi ønsker nok en gang å glede, inspirere og underholde deg med offensiv, råvareorientert journalistikk, fabelaktige bilder, lekker layout og nysgjerrig tilstedeværelse i det nordiske matlandskapet.
Besøk oss også på facebook.com/nordmat
Velkommen til NORD.
Anya Seeberg Liaaen
Ansvarlig redaktør

No comments:

Post a Comment