03/01/2012

Charlotta Ranert: Nordic Food Diplomacy


Nordic Food Diplomacy – måltidsupplevelser för alla sinnen som synliggör och stärker de nordiska ländernas unika värden, hemma och utomlands.

Nordic Food Diplomacy är ett redskap för kommunikation av nordiska värden genom mat och måltidsgestaltning. Det används exempelvis vid representation, konserter, konstutställningar, föredrag, event och exportsatsningar, för att förstärka andra kulturella yttringar och budskap.
Genom att använda det nordiska, nationella och regionala köket som ett element för att komplettera andra insatser kan man skapa en spännande upplevelse av hur Norden smakar och frambringa en känsla av det nordiska. Det stärker det nordiska varumärket men även de enskilda nordiska länderna och de nordiska regionerna.

Under våren 2012 lanserar Ny Nordisk Mat en hemsida i syfte att underlätta arbetet med Nordic Food Diplomacy. Målet är att skapa en informativ och inspirerande hemsida full med mat-nyttig information om hur man skapar nordiska måltider, både hemma och utomlands. Hemsidan kommer bland annat innehålla Nordic Food Diplomacykoncept, menyer, checklistor samt länkar till leverantörer, cateringfirmor och måltidskonstnärer.

Nordic Food Diplomacykoncepten är under utveckling och det som genomsyrar dessa är att fokus ligger på totalupplevelser d v s mat, miljö, underhållning mm i skön förening för att skapa unika upplevelser av det nordiska.

Under våren kommer Nordic Food Diplomacykoncepten avprovas under filmfestivalen i Cannes och under Game Developers Conference i San Fransisco.

Mat och måltider har stor betydelse vid alla typer av representation och möten. Med Nordic Food Diplomacy kan detta understrykas ytterligare.

Vill du veta mer om Nordic Food Diplomacy eller har du tankar och idéer till vad hemsidan bör innehålla?
Kontakta projektledare Charlotta Ranert, charlotta@charlottaranert.se eller +46 (0) 737 – 18 13 18.

Eller gå in på www.nynordiskmat.org/tema. 

No comments:

Post a Comment