05/03/2012

NNM utmanar internationella dataspelsutvecklares smaklökar


Nu är Ny Nordisk Mat på plats i San Fransisco, USA, för att tillsammans med Nordiska Dataspelprogrammet utmana internationella dataspelsutvecklares smaklökar under vår gemensamma event den 7 mars. Eventet med temat ”New Nordic Computer Food” avhålls i förbindelse med Game Developers Conference och ska fungera som ett relationsbyggande event från nordisk sida gentemot kunder, spelutvecklare, samarbetspartners m fl. som befinner sig på konferensen. 

Idag är det möte på Manor West med hela projektgruppen där vi ska gå igenom alla detaljer. Vi ska för första gången träffa den svenske San Fransisco baserade kocken, chef Pelle, som har skapat menyn på temat ”New Nordic Computer Food”. Chef Pelle fick vi kontakt med genom rekommendationer från både de finska och svenska konsulaten som finns här. I San Fransisco skiner solen och våren är kommen, överallt blommar tulpaner, primulor och påskliljor. 

Dagen igår bjöd på ett besök i den relativt nyöppnade saluhallen i Ferry Building - en gammal färjebyggning som omvandlats till ett kulinariskt center. Vilket underbart ställe! Här fanns till exempel en butik som specialiserade sig endast på svamp och restaurang Boulettes Larder med öppet kök och som  lagade ”homestyle cooking” vilket betydde allt från grunden.  Vi hittade NOMAS kokbok i en av butikerna så det nordiska köket är närvarande även här. Imorgon blir det möten både med konsulat och den kreativa näringen. Nu är det dags att gå ut och äta en ”real American Breakfast” och ladda för kommande dagar.

Med vänliga hälsningar

Charlotta Ranert

No comments:

Post a Comment